ASUS A32-N56 accu

Eine weitere Blogsport.at Website

Special Sidebar

You can add any content in this area by go to
Admin->Design->Widgets->Sidebar4

Professioneel Laptop Accu voor A93SM Asus Goede kwaliteit

Het is bijna een jaar geleden toen we hem voor het eerst zagen. Het was op de Computex-beurs in Taiwan. We hebben het over de Accu Asus a93s . Een flinterdunne laptop. Eindelijk hebben we hem kunnen testen, samen met zijn kleine broer: de T100.

Als je ze zo voor je ziet staan, zijn het erg mooie apparaten. Dat was al zo toen we de T300 voor het eerst in een vitrine mochten bekijken. Slank afgewerkt en gemaakt van luxe materiaal. Je kunt de twee als tablet, maar ook als laptop gebruiken. De T300 is relatief groot dankzij het 12,5 inch grote scherm. Dat geldt minder voor de T100, die met zijn 10,1 inch grote scherm een stuk compacter en lichter is.

Dit zijn niet de enige modellen in de Chi-reeks: er is ook nog een T90 Chi met een 8,9 inch scherm, maar die komt vooralsnog niet naar Nederland en die konden we dus niet meenemen in dit artikel.

Hoewel de twee modellen die we hier wel bespreken tot dezelfde familie behoren, zijn ze technisch gezien compleet anders. Voor de Accu Asus a93sm heeft ASUS gekozen voor de Intel Core M-processor. Deze chip uit de Broadwell-generatie is heel zuinig en maakt het mogelijk om een redelijke prestaties te persen uit een chip die in een passief gekoelde tablet zoals de T300 is verwerkt. Gekozen is voor het instapmodel: de Intel Core M 5Y10. Die wordt in de uitvoering van de T300 die wij testten gecombineerd met 8 GB geheugen en een 128 GB grote SSD. ASUS stuurde ons het topmodel met een 12,5 inch 2560×1440 scherm. De tablet weegt 730 gram; als je hem combineert met het toetsenbord draag je in totaal 1,45 kilo met je mee.

De Accu Asus a93sv is een stuk lichter: 570 gram voor de tablet alleen, samen met het toetsenbord in totaal 1,1 kilo. Het kleinere model wordt aangedreven door een Intel Atom Z3775, een 1,46 GHz quad-core chip uit de Bay Trail-familie. In dit model is verder 64 GB opslag verwerkt en het werkgeheugen is maar 2 GB groot. Het scherm heeft een resolutie van 1920×1200 pixels meegekregen.

De T100 is voorzien van een Samsung eMMC-module van 64 GB. Die is niet zo heel erg snel, maar ook de T300 valt ons op dat vlak een beetje tegen. De hierin ingebouwde SanDisk i110 SSD van 128 GB is namelijk heel erg sloom.

Een van de belangrijkste aspecten van een laptop is het scherm. Dat meten we dan ook apart door, met behulp van SpectraCal Calman 5 analysesoftware en een X-Rite i1 Display Pro colorimeter.

Eerst even de kenmerken kort: beide schermen van de laptops in deze test zijn voorzien van een IPS paneel. De Accu Asus a95v is voorzien van een 12,5 inch scherm met een resolutie van 2560×1440, de T100 van 10,1 inch en 1920×1200 pixels. Daarmee is er een duidelijk verschil in resolutie en schermformaat, maar de pixeldichtheid ligt dicht bij elkaar. Met 224 PPI voor de T100 en 235 PPI voor de T300 tonen beide modellen zonder schaling beeldelementen kleiner dan wenselijk kan zijn.

batterij voor Asus A32-k93

Laptop Accu voor Asus : http://www.kopenaccu.com/asus.html

De ASUS T100 Chi houdt het ongeveer zeven uur vol bij rustig gebruik op een acculading. Dat is best een goede score; niet fenomenaal, maar prima bruikbaar. De T300 valt tegen: vijf uur en drie kwartier. Een Surface Pro 3 met Core i5 – toch wel een stuk sneller dan de Core M van de T300 – houdt het bijna 10 uur vol: een gigantisch verschil.

Jammer maar helaas. De ASUS Transformer Book T300 Chi ziet er vanaf de buitenkant fantastisch uit, maar in werkelijkheid is het een tegenvaller. We zouden ons nog wel over de Core M-processor heen kunnen zetten, maar de trage SSD en de tegenvallende accuwerktijd maken het wat ons betreft geen product dat we kunnen aanbevelen. Daarnaast is het wel heel erg vreemd dat ASUS in een luxe product zoals dit apparaat, met een prijskaartje in de buurt van de 1000 euro, geen 802.11ac draadloos netwerk levert. De T300-uitvoering met Full HD-scherm is waarschijnlijk interessanter. Die is niet alleen goedkoper, maar zou volgens ASUS ook langer op de accu moeten werken.

De ASUS Transformer Book T100 Chi is wat ons betreft geslaagder. De werkduur op de accu is hier een stuk beter. Wel is de prijs wat pittig als je die vergelijkt met sommige andere modellen die in dezelfde vijver vissen. Aan de andere kant is het afwerkingsniveau op een behoorlijk hoog niveau. Daardoor is het een interessante keuze als je een reislaptopje zoekt of een handige 2-in-1 voor erbij. Bij intensiever gebruik zal je wel tegen de limiet van het slechts 2 GB grote geheugen aanlopen. Ook zouden we je deze FG003B-variant aanraden vanwege de 64 GB grote schijf die is ingebouwd in dit model. De goedkopere FG001B heeft slechts 32 GB en dat is in de praktijk te weinig.

http://uniquethis.com/blogs/10255/43957/accu-voor-a95v-asus-goede-kwaliteit

http://accukopen.blog.fc2.com/blog-entry-4.html

Tags:

Leave a Reply

Sidebar3 : Please add some widgets here.